Veel kinderen voelen zich al van heel jong niet goed in hun vel.

Ze gaan bijvoorbeeld spelen met popen en barbies of dragen jurken.

Maar ze krijgen het vooral moeilijker als ze beginnen te veranderen

 (puberen).

Het is dan ook niet raar dat ze naar maten dat ze ouder

 worden zich minder goed in hun vel voelen.

Ze worden uitgelachen en vaak ook gepest door leeftijdsgenoten .

Wat ook vaak voorkomt is dat de ouders het niet accepteren,

Maar er zijn natuurlijk ook veel ouders die het wel accepteren 

Zij willen  maar een ding, dat hun kind gelukkig is .

Er zijn natuurlijk ook meisjes die jongens willen zijn.

 

Onze mening : men zet meestal alles in hokjes  meisjes  dragen een jurk, jongens een broek. Maar dat maakt eigenlijk helemaal niets uit zolang je maar gelukkig bent.

 

Pano is een nieuw programma op één. Met het programma willen ze testen of de terreuraanslagen invloed hebben op de blanke mensen in Tremelo. Rahida El Garani en Arbi El Ayachi gaan undercover in Tremelo en openen daar zo gezegd een Marokkaans winkeltje, die in werkelijkheid vol met verborgen camera’s hangt. Zo willen ze ontdekken hoe mensen na de aanslagen reageren op moslims en turken. Hun undercover namen zijn Karima en Mohammed allebei volbloed Belgen.

Karima en Mohammed komen toe en meteen zijn er harde uitspraken te horen in het café naast ze zogenaamde winkel; “Hoe minder, hoe beter.” “ Ze horen hier niet.” Karima ging de dag erna Marokkaanse koekjes serveren bij de mensen in de buurt ook dan komt er negatieve commentaar. Wanneer ze reclame proberen maken voor de opening op de markt negeren bijna al de mensen hun. Op de opening zelf komen er wel wat mensen binnen maar vanaf dat ze zien dat de winkel wordt gerund door moslims zijn ze zo snel ze maar kunnen weer weg. Op een bepaald moment komt er een meneer binnen en die begint zomaar te praten met Mohammed, “al die negers en turken komen hier om onze stad te veranderen naar hun krottenwijken.” Was het enige wat hij te vertellen had. Ook gingen ze naar het gemeentehuis om te kijken of nieuwe inwoners extra info nodig hadden over Tremelo, de secretaresse haar antwoord was mag ik jullie verblijfsvergunning. Ze wouden hun zoontje inschrijven bij een voetbalclub en dat ging dan wel zonder problemen. Uit het onderzoek blijkt dat de terreuraanslagen weldegelijk invloed heeft op de “blanke” mens.

 

Het begin van het begin 

Het begon toen een niet bekende schrijfster J.K. Rowling een boek had geschreven en het wou inzenden maar dat niemand het wou lezen en dus werd het niet tot een echt boek gebracht. Ze had het nog eens geprobeerd en tot haar verbazing lukte het dan wel. Toen het boek in de winkel lag werd een groot succes er waren veel kopers en dat bracht tot veel fans. Ze begon dan weer met schrijven met het tweede Harry Potter boek.

 

De boeken en de films

Er bestaan zeven boeken waarvan er acht films zijn, want het laatste boek is in twee delen verfilmd. Het eerste boek is Harry Potter en de Steen der Wijzen dat boek is uitgekomen in het jaar 1997. Het tweede boek noemt Harry Potter en de Geheime Kamer die is uitgekomen in 1998. De derde is Harry Potter en de Gevangene van Azkaban dit boek is van het jaar 1999. De volgende is Harry Potter en de Vuurbeker die is dan weer uitgekomen in het jaar 2000. Daarna volgt het boek Harry Potter en de Orde van de Feniks uit het jaar 2003. Het zesde boek noemt Harry Potter en de Halfbloed Prins die is van 2005. De laatste is Harry Potter en de Relieken van de Dood uit het jaar 2007.

De extra boeken

Ze heeft ook 3 extra boeken gemaakt die noemen Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden uit 2001, dat boek is een verplicht studieboek van de school Zweinstein van het vak Verzorging van Fabeldieren. Het tweede extra boek Zwerkbal Door de Eeuwen Heen dat boek is ook uit het jaar 2001, dat gaat over de sport op Zweinstein genaamd zwerkbal. Het laatste extra boek is De Vertelsels van Baker de Bard uit het jaar 2008, dat is een sprookjesboek voor heksen en tovenaars.

 

De acteurs

De bekendste is natuurlijk Harry Potter, zijn echte naam is Daniel Radcliffe. Zijn vrienden, Ron Wemel en Hermelien Griffel zijn ook bekend als Rupert Grint en Emma Watson.

 

Het theaterstuk

Harry Potter en het Vervloekte Kind is het theaterstuk dat voor het laatst is uitgebracht. Het is al verschenen in een boek maar wel in het Engels op 31 juli 2016 het boek word vertaald 19 november 2016.

Tentoonstelling in Brussel

Van 30 juni tot 6 november werd er een tentoonstelling georganiseerd waar je alle voorwerpen en kleren kunt bewonderen die in de films hebben afgespeeld. De tentoonstelling ging op veel plaatsen door.

 

Welke verschillende soorten zinkgaten?

Je hebt verschillende soorten zinkgaten:

Een natuurlijk zinkgat en een menselijk zinkgat

Een natuurlijke zinkgat ontstaat doordat er water onder de grond terechtkomt en de aarde meesleept waardoor er een holte bestaat en als die te dun word zakt het in en dan heb je een natuurlijke zinkgat.

Een menselijk zinkgat ontstaat doordat er mensen rioolbuizen onder de grond leggen en dat die dan openkomen dat het dan lekt waardoor het dan weer laagje per laagje weg zakt in het water waardoor er weer een holte bestaat en dan inzakt en dan heb je een zinkgat door de mens.

Net zoals deze situatie.

Net als een man die zat vrolijk in de auto en ineens stortte het zinkgat in.

Het was een familie mama papa en dochter die er in reden.

Ze zijn allemaal gered uit de nachtmerrie de nooit meer gaan vergeten.

Het gezinnetje werd meteen gebracht naar het ziekenhuis voor controle.

Maar gelukkig hebben ze niks gebroken en niks gebeurt met hun lichaam.

Waardoor komt het waarschijnlijk.

De streek waar het was gebeurt op die donderdag was er een hevige regenbui dus waarschijnlijk heeft het te maken met de regen.

Kunnen er ook zinkgaten voorkomen in het water?

Je hebt zoal zinkgaten op het land maar ook in het water.

Als ze in het water zijn en je zwemt of je vaart erover dan wordt je erin opgeslokt.

En op het land val je er in en met geluk is er dan misschien nog een draad waardoor je er dan kunt uitklimmen.

 

Een killer clown is eigenlijk een persoon die zich voordoet als een clown maar dan op een heel enge manier. Die dus ook met messen, knuppels,… rondloopt.

 

 

Gisteren hebben mensen in het Develpark in Zwijndrecht een killer clown gezien. Deze clown is nog niet opgepakt door de politie maar ze hebben de 11de oktober wel een andere enge clown kunnen oppakken.

 

 

Door het probleem met de killer clowns word de mascotte van de McDonald’s: Ronald Macdonald binnengehouden omdat het kan zijn dat het mensen afschrikt.

 

 

De originele killer clown komt oorspronkelijk uit Amerika en is zo overgewaaid naar de andere Europese landen. Waarom dat deze mensen dit doen is nog niet duidelijk maar ze proberen ze tegen te houden.